COVID-19 ve Uzaktan Eğitim

Sevgili öğrencilerimiz,

Bildiğiniz gibi, Covid-19 pandemisi kapsamında örgün eğitime bir süreliğine ara verilmiştir. Bu süreçte sizlerin dönem kaybına uğramasını önlemek adına YÖK tarafından ve üniversitemizce alınan kararlar gereğince ‘Uzaktan Eğitime’ geçilmesi planlanmıştır. Bu kapsamda 2019-2020 Bahar Dönemindeki tüm teorik derslerin 30 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitimle verilmeye başlanması kararlaştırılmıştır. Uzaktan Eğitimle ilgili bilgilendirme notlarını sizlerle paylaşmak isteriz:

1. Uzaktan eğitim faaliyetlerine 30 Mart 2020 tarihinden itibaren başlanacaktır.
  2. Uzaktan eğitimin içeriği ve işleyişle ilgili ayrıntılı bilgileri güncel olarak bölümümüz, üniversitemiz ve HUZEM (//www.huzem.hacettepe.edu.tr ve https://evdekal.hacettepe.edu.tr/login/index.phpresmi internet sitelerinden takip ediniz.
  3. HUZEM sistemine giriş yapabildiğinizde, sistemdeki duyuru ve bildirimleri düzenli olarak kontrol ediniz. Sistem 25 Mart 2020 tarihinde kullanıma açılmıştır.
  4. Sisteme, Öğrenci No’larınız kullanıcı adınız ve TC kimlik numaranızın ilk 6 rakamı ise şifre olacak şekilde giriş yapabilirsiniz. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz için Öğrenci No’ları kullanıcı adı ve şifre olarak kaydedilmiştir.
  5. İlk hafta bazı aksaklıkların yaşanabileceğini lütfen göz önüne alınız. Öncelikle, belirli aralıklarla yeniden giriş yapmayı deneyiniz. Sorununuz devam ederse bölüm koordinatörlerimizle iletişime geçiniz. Koordinatörlerimizin iletişim bilgilerine //www.cge.hacettepe.edu.tr/tr/bolumumuz_uzaktan_egitim_birim-230 adresinden erişebilirsiniz.
  6. Bölümümüzün uzaktan eğitim koordinatörleri Uzm. İbrahim Güngör ve Uzm. Emre Yıldız’dır. Uzaktan eğitim sürecinde karşılaştığınız sorunlar için bölüm koordinatörlerimizle iletişime geçebilirsiniz. Ek olarak, bu süreçte danışmanlarınızla da iletişimde olmanız önerilmektedir.
  7. İlk haftadan itibaren derslerinizin her birine ait materyallerin, dersi örgün öğretim süresince aldığınız gün ve saatte sisteme yüklenmiş olması planlanmaktadır. Bu nedenle, derslerinizi örgün öğretimdeki ders programınızda yer alan gün ve saatine göre takip etmeniz önerilmektedir.
  8. Bölümümüz UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA PLANI' na buradan ulaşabilirsiniz. Teorik derslerin tamamı sistem üzerinden, teorik- pratik içeriği bulunan dersler ise uygulama kısımları olmaksızın yürütülecektir.
  9. Derslerin ve öğrencilerin sisteme tanımlanması 30 Mart tarihine kadar devam edeceğinden yaşanabilecek aksaklıklar olabilir. Sisteme girdiğinizde bu dönem aldığınız ve uzaktan eğitim kapsamında açılmış olan derslere erişim sağlayacaksınız. Eğer üzerinizde olmasına rağmen herhangi bir dersi listenizde göremiyorsanız durumu zaman kaybetmeden akademik danışmanınıza bildiriniz.
  10. Kayıtlı olduğunuz derslerin sorumluları platforma ders materyali (sunum, dosya vb.) yükleyebileceklerdir. Ancak bunun biraz zaman alabileceğini göz önünde bulundurunuz.
  11. Ders sorumluları derslerini Moodle içinde yer alan eklentiler aracılığıyla ya da Skype, Zoom, MS Team gibi interaktif platformlar üzerinden yürütebileceklerdir. Ancak bu konularla ilgili duyurular sizlere Moodle programı aracılığıyla ulaştırılacaktır. Bu nedenle, HUZEM sistemine giriş yaparak sistemdeki duyuru ve bildirimleri düzenli olarak kontrol etmeniz önem taşımaktadır.
  12. Yabancı Diller Yüksekokulundan ders alan (seçmeli, zorunlu, hazırlık) tüm öğrenciler, Tıp Fakültesi öğrencileri ve ders veren öğretim elemanları sisteme https://blackboard.hacettepe.edu.tr adresinden gireceklerdir. Diğer tüm fakülteler ile MYO öğrencileri ve öğretim elemanları https://evdekal.hacettepe.edu.tr adresinden derslerine erişebileceklerdir.
  13. Çocuk Gelişimi bölümü öğretim üye ve elemanları olarak bu sürecin olabildiğince aktif ve verimli geçmesini sağlamak için çalıştığımızı bilmenizi isteriz.

En yakın zamanda yüz yüze görüşebilmek dileklerimizle, sağlıkla kalın…

Çocuk Gelişimi Bölümü

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi